maandag 16 januari 2023

Broccoli-erwtensoep met kaasbroodje


Uit de serie Allerhande recepten:


2 afbakbroodjes pompoen

2 teentjes knoflook

500 g broccoli

300 g tuinerwten (diepvries)

750 ml water

2 bouillonblokjes

olijfolie

ongeveer 150 g plantaardige rasp

2 uien

2 el plantaardige boursin


Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes ca. 6 min. in de oven. Haal uit de oven en laat iets afkoelen, laat de oven aanstaan. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes.

Snijd de broodjes in sneetjes van 1 cm, maar niet helemaal door. Meng de helft van de knoflook met 1el olie en peper en sprenkel tussen de sneetjes brood. Verdeel de plantaardige rasp ertussen.

Verhit 1 el olie in een soeppan en fruit de rest van de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli, bevroren tuinerwten en het water en bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 8 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper.

Bak ondertussen de broodjes nog ca. 8 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de uiringen 5 min. op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier

Schep de soep in kommen, verdeel eerst de boursin en dan de ui erover en serveer met de kaasbroodjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten