woensdag 29 juni 2022

Kruisbessenijs

Van de kruisbessenstruik, die ik in 2012 redde van de composthoop, heb ik dit jaar bijna een kilo bessen! Die gingen gelijk de vriezer in, in afwachting van wat ik er mee zou doen.

Van de superleuke Twincooks heb ik dit recept voor heerlijk zuivelvrij ijs. Ik gebruikte hiervoor de kruisbessen.

De saus maakte ik van een flesje zwartebessensap van vorig jaar, dat ik inkookte tot een dikke saus. Het is echt een overheerlijk, uniek ijs geworden! Lekker met wat fijngestampte speculoos.


1 pakje Alpro opklopbare sojaroom

170 g gecondenseerde kokosmelk (half blikje)

450 g rode kruisbessen

150 g suiker

1 tl citroensap 


Klop de sojaslagroom stijf.

Verwarm de kruisbessen met de suiker in een pannetje en laat een paar minuutjes sudderen. Voeg citroensap toe en draai het mengsel door een roerzeef. Laat afkoelen en meng met de gecondenseerde kokosmelk.

Roer het mengsel door de slagroom.

Schenk in een bewaardoos en vries minstens zes uur in.