donderdag 11 juli 2013

Op het eerste gezicht ... in de berm (9)


Ik loop hopeloos achter met m'n bermprojectje. Omdat sommige bermen al vroeg gemaaid werden en andere helemaal op de schop gingen omdat de beschoeiing vernieuwd moest worden dacht ik niet aan nieuwe blogjes plaatsen. Ik fotografeerde hier en daar wel bloemen, maar stopte deze in een mapje met het idee dat komt wel. Nu ik ze eens bekeek bleek ik toch ongemerkt zo'n 24 nieuwe soorten te hebben en is er zomaar een maand voorbij sinds de laatste Op het eerste gezicht …
Wat een werk … ik kan van een heleboel de namen niet meer noemen, dus maar speuren op internet en in mijn boeken. Wat ik trouwens wel erg leuk vind om te doen.

Lastig benoemen vind ik de bloemen die paardebloemachtig zijn. En het benoemen van de vele schermbloemigen heb ik maar helemaal losgelaten.

Toen ik dit Robertskruid wilde fotograferen, zwom daar plots een ringslang voorbij, dat was een extra cadeautje!Hier een gedeelte van de gefotografeerde bloemen van de afgelopen weken, de nummers verwijzen naar de hele lijst die telkens bij het laatste blogje geplaatst wordt (mochten namen toch niet kloppen, hoor ik het graag):

Beemdkroon (38)
Biggekruid (39) 
Gewone Brunel (40)
Gewone rolklaver (41)
Kaal knopkruid (42) met daaronder Hopklaver (43)
Kamille (44)
Kattestaart (45)
Verbaasd en verrukt ben ik wel over de grote hoeveelheid bloemen die ik spot tussen huis en werk. 


En er is nog veel meer dat ik niet eens op de foto zet. Sommige zijn te klein voor mijn gehavende lens en mijn toestel heeft ook moeite met gele bloemen, dat wordt soms een vage gele vlek. Ik blijf knippen met de hoop dat er nog een duidelijke foto bijzit en anders laat ik het maar.