zondag 14 juli 2013

Kersenclafoutis



Op de markt kocht ik een kilo kersen voor weinig. Van de helft maak ik een clafoutis, het voordeel daarvan is dat je iets lekkers hebt, waar veel fruit inzit en niet zoveel meel en suiker.

Warm de oven voor op 180°C.

500 g kersen, ontpit
wat boter om in te vetten
2 eieren
65 g suiker
65 g (spelt)bloem
150 ml melk
snufje zout
poedersuiker

Vet een taartvorm in en leg hem vol met kersen (ik had iets meer dan een pond)


Klop een beslag van de eieren, suiker, bloem, melk en het vanille-extract.
Schenk voorzichtig het beslag bij de kersen.
Zet  ongeveer 35 min. in de oven. Laat iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker.




Dit recept is hetzelfde als deze clafoutis met frambozen.

Doorkijk (1)















*Doorkijk is een serie foto’s die ik zomaar maak, niet alleen doorkijkjes, maar ook in de zin van door kijken, verder kijken … en met mijn eigen blik er soms iets anders in te zien.