zondag 3 september 2017

ELM 70 Kaas fondue

Heerlijk vond ik het vroeger, kaasfondue ... ook al voelde ik me daarna nogal beroerd tot zelfs buikpijn aan toe.
Vorige maand gingen wij naar een ‘kaasproeverij’ van de websupermarkt VMarkt. We proefden allerlei creamcheese-achtigen en kregen tot slot een heuse kaasfondue!

De ontwikkeling van vegan kaasjes gaat maar door, en er komen steeds meer soorten die ik wel goed vind. Ook vind ik het fijn dat er meer keus komt wat betreft ingrediënten, dus niet alleen van soja, maar ook van amandelen of lupine.

De kaasfondue, van het merk Vegusto smaakt echt heerlijk. Het is ook lekker om te gebruiken als een kaassaus met pasta of als saus over groente.
De prijs voor 400 gram is € 8,50, dat is een verpakking van twee porties. Voor met z'n tweetjes is dat wel te doen, maar ik wil graag een Eet Lekker Mee fondue organiseren ... en dan is het best prijzig. Toch wilde ik het een keer proberen ... kijken hoe mijn gasten het zouden vinden. Ik had nog drie verpakkingen en bestelde voor de zekerheid wat bij.Omdat er iets niet helemaal goed ging met de bestelling en ik bang was dat ik niet voldoende had, besloot ik er zelf wat bij te maken en zocht een recept op internet.
Dat pakte verrassend heel goed uit. Het recept vind je hier.Uiteindelijk had ik een grote pan vol kaasfondue, ik had de kant-en-klare en de mijne gewoon bij elkaar gegooid en het was echt superlekker ... en was heel erg kaasachtig!Ik heb leuke fonduestelletjes aangeschaft, 1x een vier-persoons en 2x een twee-persoons.

Extra cadeautje was dat we op het dakterras konden eten. Hoewel de waxinelichtjes wel vaak uitwaaiden, was het fijn om buiten te fonduen.
We begonnen met een soepje van wortel en rode linzen, m'n favoriete ‘Nuis’-soep.Dan de kaasfondue, behalve brood om te dippen had ik er nog bij:
Geblancheerde Romanesco
Geblancheerde Broccoli
Rode puntpaprika
Ananas
Druiven
Meloen
Olijven
Tomaatjes
Gebakken aardappel
Gebakken Champignons
Geroosterde Courgette
Amsterdamse uien
Als toetje een frisse frambozen-tiramisu.


Echt heel leuk weer eens te kaasfonduen ...