Domies Toen in Pieterburen, september 2011 |
Het is eigenlijk een groente en zo gebruik ik het ook. Ik ben blij als ik bij iemand mag plukken, vooral nu in het voorjaar, dan heeft het nog kleine blaadjes.
Het blad smaakt wat kuidiger dan spinazie, de smaak zit een beetje tussen peterselie en selderij. Ik heb al eens eerder zevenbladpesto van gemaakt, toen nog met kaas.
Nu maak ik een stevige plantaardige versie als pastasaus.
een vergiet vol zevenblad, gewassen, steeltjes verwijderd
100 g cashewnoten, een uurtje of wat in water geweekt en afgegoten
een handje pijnboompitten, even in droge pan geroosterd
1 sjalotje
3 eetl. edelgist
2 knoflooktenen
halve tl paprikapoeder
1 tl italiaanse kruiden
flinke scheut olijfolie
sap van 1 citroen
peper en zout naar smaak
zoveel water als nodig, in kleine scheutjes toegevoegdsap van 1 citroen
peper en zout naar smaak
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en draai tot een smeuïg geheel.
Kook pasta gaar, giet af en schep de zevenbladpesto erdoor en warm nog even goed door.
Ik serveer het met notenstrooisel, in rodewijnazijn gemarineerde rode ui, pijnboompitten en pinksterbloemen en koolzaadbloemen.