maandag 14 april 2014

Boerenfatsoensoep


Een recept uit een allerhande van vorig jaar. Twee­kleu­ren­pa­pri­kasoep.
Boerenfatsoensoep, want rood met groen is boerenfatsoen, hoewel sommigen dat zeggen van blauw met groen. 

Ingrediënten:
2 el olie
2 uien (gesnipperd)
2 rode paprika's (in stukjes)
1 blik tomatenblokjes
4 zontomaatjes op olie (kleingesneden)
2 groentebouillonblokjes
2 groene paprika's (in stukjes)
250 g tuinerwten (diepvries)
handje brandneteltopjes (of spinazie)

Bereiden
1. Verhit in 2 pannen elk 1 el olie. Verdeel de ui over de pannen en fruit 5 min. Roer regelmatig.

2. Voeg aan 1 pan de rode paprika, tomaat, zontomaat, 1 groentebouillontablet en 250 ml water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.

3. Voeg ondertussen aan de andere pan de groene paprika, tuinerwten, 1 groentebouillontablet en 250 ml water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg tot slot de brandnetel of spinazie toe

4. Neem de pannen van het vuur en pureer beide soepen. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verwarm nog 2 min.

5. Doe de soepen elk in een maatbeker en schenk ze tegelijkertijd in een bord voor een mooie scheiding.


Ik dacht ook even om de combinatie geel/groen te maken (haha ADO-soep) of rood en oranje, zonsondergangsoep … die lijkt me ook mooi. In ieder geval worden de paprika's nu weer goedkoper, dus is het leuk om op deze manier eens een soep te maken. Het smaakt erg goed.