woensdag 1 oktober 2014

Vegan Challenge

Mensen denken vaak dat ik veganist ben, maar dat is niet zo. Ik zou het graag willen zijn, hoogstwaarschijnlijk is het m’n toekomst, maar nu ben ik nog niet zover, maar wel een eind op weg.
Net als stoppen met roken ettelijke pogingen en een lange periode duurde, zo gaat er bij het stoppen met dierlijke etenswaren ook tijd kosten.
Veganist zal ook niet echt lukken, want ik heb veel leren schoenen en tassen in de kast staan en die ga ik niet weggooien. Ik heb zelfs al jaren twee zijden jurkjes in mijn kast hangen en ik slaap onder een wollen dekbed.
Ik doe erg lang met al mijn spullen, maar als er iets nieuws aangeschaft moet worden, dan hou ik er nu wel rekening mee dat het dier(leed)vrij is.

Dus vooralsnog ben ik planteneter en dan voor ongeveer 75%.
Want ik eet nog weleens iets dierlijks, als eigen keus zoals soms een eitje in het weekend, of ongemerkt omdat ik niet gecontroleerd heb of het E-nummer wel of niet van dierlijke oorsprong is.
Ook vind ik het sociale aspect erg belangrijk. Spontane uitnodigingen en leuke invallen zouden anders niet meer kunnen. En dan is er nog mijn werk.

Ik streef wel naar zo min mogelijk, met als gevolg dat je voor beide kampen niet goed bezig bent.
De meeste mensen vind mij extreem met voeding, de vegans vinden mij  … ja wat eigenlijk?
Omgedraaid komt ook voor. Mensen proberen me te betrappen op inconsequenties, terwijl vegans juist weer wel begrip tonen voor de manier hoe ik het doe, stapje voor stapje.

Deze maand doe ik weer mee met de Vegan Challenge. Want ik hou wel van een challenge. Ik weet dat ik me zo supergoed ga voelen als het me weer lukt om consequent te zijn. En natuurlijk hoop ik stiekem dat het daarna  gewoon doorgaat.
Maar thuis gaat het prima en m'n volledig plantaardige Eet Lekker Mee-dinertjes zijn telkens weer geslaagd. Dus ik ben wel op de goede weg.

Vandaag de eerste dag van de Vegan Challenge. Ik had geen lunch meegenomen, maar er was nog wel wat te vinden op het werk.

Ontbijt:
Cappucino met sojamelk
Vers sap van sinaasappel en wortel
1 appel

Lunch:
Crackers, 2 met pindakaas, 4 met appelstroop

Tussendoor: handje paranoten en pompoenpitten en veel water

Diner:
Aardappels uit de oven en veganaise
Gekookte wortel, Salade, Gebakken champignons
Lupineworstje gewikkeld in bladerdeeg
Witte wijn

Bijna goed, de lupineworstjes bevatten kippenei-eiwit.

Maar zelf tevreden over deze eerste dag.
Morgen wordt helemaal makkelijk … of moeilijk … ik ga heel de dag vasten, dus hoef ik er niet over na te denken wat ik moet eten.