dinsdag 9 augustus 2016

Verkoop huis (1)Onze woning gaat in de verkoop, het gaat eindelijk gebeuren. We praten en denken er al lang over en nu is het dan zo ver. Niet dat we haast hebben, we willen ook geen bord Te Koop aan de gevel. Dat kan na een jaar altijd nog.

Vandaag komt de fotograaf. Zij gaat foto’s van onze woning maken voor Funda.
Zo schoon en opgeruimd is het huis nog nooit geweest. We stellen voor om eerst het dakterras te fotograferen, nu schijnt de zon nog, maar er dreigen al donkere wolken.

Mevrouw de fotograaf is streng … alle persoonlijke zaken moeten weg, foto’s van de muur en gordijnen wijd open.
Ik moet spullen steeds uit beeld houden als zij ergens bezig is. Alleen als ze de film maakt gaat het per verdieping, dus moeten dingen eerst naar boven, en als zij boven verder gaat, alles weer naar beneden. 
Maar ze weet wat ze doet. Het is best een enerverend gebeuren.

Ook foto’s van de straat en in de steeg horen erbij. Het resultaat is prachtig, de foto’s zien er schitterend uit, smaakvol ook.
Stukken beter dan wat ik soms op Funda zie … dan denk je soms, waarom laten mensen al die zooi staan?

We vroegen nog wel of het niet zonder dat groothoek-effect kan, dat vind ik altijd zo nep op Funda, ga je in het echt kijken is het altijd kleiner of smaller.
Maar dat hoort zo, en als iedereen dat doet, moet je meedoen, want men gaat er dus al vanuit dat er groothoeklenzen zijn gebruik. Het ziet er wel lekker ruimtelijk uit.Bij een volgende blogpost de foto's van de tweede verdieping en de dakterrassen.