vrijdag 20 mei 2016

Jackfruit ‘Chicken’ Noodle Soup


De vorige keer dat ik een blik jackfruit kocht, moest ik 3,80 betalen. Hetzelfde soort blik kost nu 1,70 bij de toko. Reden om het weer eens te kopen.
Als ik in m'n pre-vegantijd grieperig was, dacht ik altijd dat kippesoep hielp. Nu ik ook grieperig ben kreeg ik toch een zin in kippesoep. Ik maakte deze heerlijke soep, zonder dat er een kipje voor moest lijden.

Ingrediënten:
1 blik Jackfruit
3 wortels
3 stengels bleekselderij
2 sjalot
handje selderij
1 knoflookteentje
twee handjes doperwten (diepvries)
4 groente bouillonblokjes
1 miso bouillonblokje
125 gr ricenoodles
2,5 l water
olijfolie
peper

Maak het blik jackfruit open en giet af
Kook 1/2 liter water en voeg 1 groentebouillonblokje toe
Doe de jackfruit stukken erin en laat een uur staan

Snipper de ui, knoflook en snij de groenten in kleine stukjes. Verhit in een soeppan een scheutje olie en fruit de ui en de knoflook. Voeg de wortel en bleekselderij toe. Giet er de resterende liter water bij en de overige bouillonblokjes. Breng aan de kook en verlaag het vuur naar zacht. Voeg het fijngehakte selderijgroen toe.


Giet de jackfruit af, doe de bouillon bij de soep.
Dep de jackfruit droog. Verhit olie in een kookpan en bak de stukken tot lichtbruin. Trek de stukken met twee vorken uit elkaar. Strooi er wat gemalen peper over.


Voeg de noodles toe aan de soep, en zet het vuur hoger, als de noodles bijna gaar zijn tot slot de jackfruit toevoegen. Roer even goed door en serveer.Originele recept vind je op Plant based on a budget.