donderdag 21 december 2017

Dagje Den Bosch


Begin deze maand gingen we naar de film Loving Vincent, die ik prachtig vond, en ik las dat er in het Noordbrabants museum een tentoonsteling was van een soort ‘the making off’.
We besluiten er naar toe te gaan.
Vanaf het station is het niet ver lopen, door de mooie stad Den Bosch.Eerst gaan we naar het Bastionder, wat een 500 jaar oud stadmuurdeel herbergt. Helaas gesloten. Maar Mijn Architect is altijd geïnteresseerd in grasdaken.
Een modern gebouw, als het ware opgetild om i
ets ouds weer te geven. Ik vind het heel fraai.Dan lopen we terug naar het museum.

Het is een bijzondere tentoonstelling, over de geschilderde animatiefilm. Zes jaar zijn de makers er mee bezig geweest. Je ziet hoe de acteurs werden geschilderd in de stijl van Van Gogh en vervolgens geanimeerd.

Ik vind het een mooie tentoonstelling.
Er is nog een tentoonstelling in dit museum, van Tim Walker, een Britse modefotograaf; The Garden of Earthly Delights. Levensgrote foto's, geïnspireerd op De Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch.We eten en klein hapje bij NomNom (leuk tentje), het enige vegan wat ze hebben is gebakken witlof en geroosterde aubergine met srirachasaus, heel lekker.En later eten we bij Nul73, ook een leuke zaak, waar wat meer keus in vegan is.
Mijn Architect neemt de noodlesoep en ik Thaise vega curry, lekker!Leuke dag in Den Bosch.