zondag 8 juni 2008

Sivota 2008, Dag 2

Goed geslapen, heerlijk stil hier. Er hangt nog wel wat bewolking en er valt nog een bui. We gaan naar het dorp en halen brood bij de bakker en bij de supermarkt de gebruikelijke benodigdheden. We zien een nest zwaluwen met vijf jongen erin. Op een terras langs de haven nemen we een kopje cappuccino. De lucht wordt al blauwer, alleen boven de bergen hangt nog een donkere lucht.

Na een dutje de rest van de rode wijn soldaat gemaakt op ons balkonnetje.



We wandelen naar de haven, gaan eerst rechtsom naar het eind van de haven en lopen een pad op dat leidt naar een strandje. Een mooi plekje. Ik vind een kiezel met een gat er in.



We lopen terug naar de andere kant van de haven, aan het eind zien we een restaurant met een mooi terras, Restaurant Filokas. Het is er alleen erg leeg.

Voor Griekse begrippen zijn we misschien wat vroeg voor het avondeten. We gaan er toch heen omdat het terras zo mooi ligt, ook ten opzichte van de zonsondergang.

Een tafeltje in het uiterste hoekje bij het water. We bestellen tzatziki, griekse salade, frites en giant beans. Met een halve kilo witte wijn weer een perfect maaltje.

Tot slot krijgen we nog een heerlijk zoet hapje, een soort koek met noten en rozijnen en dat voor het luttele bedrag van 25 euro incl. tip.



Als de zon in zee is gezakt gaan we terug naar het appartement en begin ik in het boek De botanica van het verlangen van Michael Pollan.