woensdag 12 januari 2022

Smaak


Een nieuwe aanwinst, het kookboek Smaak,
de plantaardige keuken van Yerba, een restaurant in Amsterdam. Een boek met bijzondere recepten, waar planten de hoofdrol in spelen. Niet voor beginners; aan sommige waaik me nog niet.

Maar ik heb gelijk zin om iets uit dit boek te maken. Toevallig vond ik een paar dagen geleden bij de supermarkt schorseneren en er is een recept met deze weinig voorkomende groente.

Ik maak een combi van de eerste twee recepten uit het boek, wel vereenvoudigd en met de ingrediënten die ik in huis heb. Een proefje dus.

Paddestoelentartaar met quinoa

Gepocheerde schorseneer

Daarbij maak ik puree en chips van pastinaak en zoete aardappel.

Het origineel was met allerlei bijzondere en wilde paddestoelen, ik gebruikte kastanjechampignons en i.p.v. rode quinoa, gebruikte ik gewone. Bij het recept zat koolraappuree, maar ik had geen koolraap. 

De schorseneren heb ik wel volgens het recept gemaakt, behalve dat ik gewone tijm had i.p.v. citroentijm.

Omdat ik van iets knapperigs hou, bedacht ik de chipjes er bij.



Het was wel heel erg lekker!