vrijdag 20 juni 2014

Eet Lekker Mee (14)

Vanmorgen nog gewerkt, maar vanmiddag is m'n vakantie begonnen. Sinds lange tijd weer eens thuis vakantie vieren. Beetje raar wel. Zelfs tijdens financieel moeilijke tijden lukte het meestal wel om op stap te gaan, weliswaar niet naar 't buitenland, maar toch altijd geweldige leuke vakanties in eigen land, vooral in Groningen.

We gaan nog wel een weekje weg, volgende maand, we gaan dan op een huis met tuin passen, daar heb ik veel zin in.

Ik heb nu twee weken vrij, Mijn Architect kan lekker doorarbeiden bij het uitzendbureau en kiest daar dan ook voor.

Vanavond heb ik een Eet Lekker Mee-avond en ben dus vooral aan het kokkerellen.
Er komen vanavond ook twee mee-eters helemaal uit Groningen, dus mogen ze blijven slapen.
Het is een erg gezellige avond.

Dit was het menu:

Nachos met Kikkererwten/Artisjokdip
Pasta met dubbelgedopte tuinboontjes en gegrilde courgette
Mango-citroentaart met sojaslagroom







Bonensalade


Vroeger maakte ik regelmatig een salade van sperziebonen, tomaten, olijven en fetablokjes.
Nu maak ik hem zonder de feta en is het nog steeds een lekkere salade.
Op de site van Vegetus vond ik echter een tip om er witte bonen in te doen, niet dat het op feta lijkt, maar het geeft net even een andere bite. Het voegt zeker iets toe aan deze salade. Ik liet me inspireren door haar recept.

1 blik cannelline bonen (afgegoten en afgespoeld),
omscheppen met een scheut olijfolie, wat balsamicoazijn, een eetl. gedroogde kruiden (provencaals of italiaans). Een paar uur laten intrekken. Ik liet ze een nacht in de koelkast.
Voeg er de volgende dag bij:
3 ons gekookte sperziebonen
1 sjalot, gesnipperd
4 pruimtomaten, zaad verwijderd, in stukjes gesneden
zwarte olijven (neem de ‘gerimpelde’, die zijn niet gekleurd)
1 knoflookteentje, fijngesneden
peper en zout

wat geroosterde pompoen- en pijnboompitjes
basilicum

Meng alles door elkaar en strooi er de pitjes over en garneer met de basilicum.