maandag 12 maart 2012

Vlaamse vogelnestjes (ei in gehakt)


Voor twee personen:

3 ons gehakt, half om half
1 ei
2 hardgekookte eieren (gepeld)
zout en peper, kruiden naar eigen smaak
1 eetlepel paneermeel
1 lepel olijfolie

Meng het gehakt met de kruiden, het ei en paneermeel
Verdeel het gehakt in tweeën.
Rol een bal en duw er een kuiltje in. Leg een gekookt ei in het kuiltje en kneed het gehakt er omheen. Goed aandrukken en rollen tot het een mooie naadloze bal is.

Verwarm de oven op 180° C

Verhit de olie in een koekepan, braad de ballen rondom bruin, doe ze in een ovenschaaltje en bak ze in de oven in ongeveer 25 min. gaar.

Dit recept komt van de Vlaamse site Dagelijkse Kost van de kok Jeroen Meus. Een fijne website, je kan bij de recepten het aantal personen kiezen. En er staan duidelijke videos bij.
Ik heb zijn recept aangehouden, ik ben alleen niet zo dol op nootmuskaat in gehakt.

Inmiddels heb ik hier ook een vegetarische versie van gemaakt.