woensdag 16 april 2014

Hazelnootvla



ingredienten (voor zes flinke porties):
200 gr. hazelnoten zonder vlies
750 ml water
8 gedroogde abrikozen (uurtje geweekt), in kleine stukjes gesneden
2 tl anijszaadjes
24 gr. arrowroot
2 tl  vanille extract
4 el rijststroop

sojaslagroom
pure hagelslag




Vul de blender met de hazelnoten, water, anijszaadjes en abrikozenstukjes.
Blend tot de hazelnoten helemaal fijngehakt zijn tot een romig, glad mengsel.
Schenk in een steelpannetje en voeg vanille-extract en rijststroop toe, zet op het vuur en breng het net niet aan de kook.
Roer de arrowroot met een beetje water in een kopje tot een papje en voeg dit toe aan het mengsel onder voortdurend roeren, tot gewenste dikte.
Schenk in coupes en laat afkoelen. Serveer met sojaslagroom en wat pure hagelslag.


Inspiratie: Kyra’s Kitchen en Proeven met liefdezij noemen het notenyoghurt en laten het uitlekken door kaasdoek.
Toen het mengsel uit m'n blender kwam, vond ik het zo al lekker genoeg, ik vond het niet meer nodig om te zeven. Terwijl ik het al roerende verwarmde vond ik het meer vla-achtig dan yoghurt, vandaar ...
In ieder geval een heerlijk toetje!