Dit jaar had ik heel veel tomaatjes in de kas. De teruggevonden zaadjes (uit 2011), ‘Wild Wonder’, bestonden oorspronkelijk uit rode, gele, groen en paarse kerstomaten. Alleen de gele zijn opgekomen, maar wel heel veel. Ze smaken ongelofelijk lekker, als vroeger, niet zo mierzoet als sommige rode tegenwoordig.
Ik heb wat bakjes verkocht, zelf heel veel opgegeten, passata gekookt, gedroogd en nog zijn ze niet op.
De twee soorten rode deden het ook goed. Ook daarvan heb ik een deel gedroogd.
Voor morgen, bij de ELM, heb ik een salsa gemaakt van de laatste rode tomaatjes uit de kas:
Tomatensalsa
ong. 100 g kerstomaatjes, ontveld
1 sjalotje, gesnipperd
1 tl olijfolie
paar sprietjes bladpeterselie, fijngesneden
1 augurkje, kleingesneden
1 el kappertjes, grof gehakt
1 tl coconut Amino (alternatief voor sojasaus)
1 tl tomatenketchup
1/2 tl tomaatzout