dinsdag 4 oktober 2016

Eet Lekker Mee op (Eet Geen) Dierendag

Dit 57ste ELM-diner valt op Wereld Dierendag. In het kader van de Vegan Challenge
heb ik vandaag een speciale aanbieding voor deelnemers. Ik ben ook captain voor deze regio.
Een captain houdt in dat je activiteiten organiseert en aanspreekpunt bent voor de deelnemers aan deze uitdaging.
Ik had op de eerste dag van de Vegan Challenge, 1 oktober, een demonstratie en een proeverij georganiseerd. Via facebook zag ik vaak dat mensen moeite hadden met zelf mayonaise maken en dat men dan toch maar dure (en vaak niet lekkere) veganaise kocht. Ik ging laten zien hoe simpel het is.
Daarnaast nog wat info over zeewier. Tot slot een proeverij van producten van de nieuwe plantaardige lijn van Vivera. Ik kreeg van dat merk twee soorten toegestuurd, de kipstukjes en de pulled veggie.

De kipstukjes zijn erg lekker, vlezig, knapperig en toch zacht, prima voedingswaarde, laag in calorieën, vet en suiker, geen rare toevoegingen.
Waarom zou je nog zo omslachtig een leuk diertje af willen maken om het op te eten met allerlei slechte en gevaarlijke gevolgen vandien?
Het enige wat ik een beetje flauw vind is de schrijfwijze: kipstukcjes. Lijkt gepikt van de Vegetarische Slager, daar heten ze Kipstuckjes. Die ook lekker zijn, maar iets duurder. Verder heb ik het idee dat die van de vegetarische slager wat sneller aanbranden dan die van Vivera, maar dat kan ook aan het soort pan liggen.

Voor de proeverij van de kipstukjes heb ik er pindasaus bij gemaakt.


Bij de ELM-dinertjes gebruik ik eigenlijk zelden kant-en-klaar vleesalternatieven, maar vandaag dus wel een keer omdat ik de pulled veggie ga testen.
Ik maak er een stoofpotje van en omdat dit product niet hoeft te stoven, het is in een paar minuutjes klaar, maak ik het stoofpotje van groente en voeg de pulled veggie op het laatst toe.
Echt heel lekker geworden! 

Een heel gezellige ELM-avond, leuk ook dat een deel van de fractie van de Partij voor de Dieren uit Gouda kwam mee-eten, hoe toepasselijk vandaag!