dinsdag 10 juni 2008

Sivota 2008, Dag 4

Sivota is een vakantieplaats met een haven, die populair is bij zeilers. Het is een echte toeristenplaats, maar niet te druk. Rond Sivota zijn mooie stranden en de boulevard is erg gezellig met veel tavernes en bars. Sivota ligt 24 km vanaf Igoumenitsa, de hoofdstad van dit district. Igoumenitsa heeft een van de grootste verbindingshavens van Griekenland en wordt de poort naar Italië en West-Europa genoemd.

Het gebouw waar ons appartement in is, heet Huize Dina. Heerlijk rustig, want de andere kamers zijn niet bezet:


Dit is bij ons om de hoek:


We zitten op de begane grond, zodoende kunnen we makkelijk de tuin gebruiken om te ontbijten.



Na het ontbijt rijden we via de kustweg naar Parga, om te kijken hoe lang we erover rijden. Mogelijk worden we niet in Sivota opgehaald voor onze excursie morgen, maar moeten we naar Parga. Ik word toch wat misselijk van de bochten, ramen dicht en airco helpt, zeker als we achter een vrachtwagen zitten. Parga is erg toeristisch. We drinken wat op een terrasje en gaan weer terug, over de E55 dat rijdt toch prettiger.

Thuisgekomen gaan we naar het plaatselijke strandje, even lekker de zee in en een beetje zonnebaden.


Het water is heerlijk. Ondanks dat het tegen vijven loopt is de zon nog erg heet. We gaan geld pinnen en naar het kantoor van Isabella om de excursie te betalen. We horen daar dat we morgenochtend toch in Sivota opgehaald worden met een klein busje en naar Parga gebracht. 

We gaan eten bij Andreas, crepes en omelet champignons. Nederland-Italië 3-0.