dinsdag 30 april 2024

Brownies



Deze heerlijke brownies zijn van havermout en zoete aardappel gemaakt.

Snij een middelgrote zoete aardappel in twee helften, kwast de gesneden kanten in met wat olie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat, snijzijde naar onderen.
Bak ong. 25 min. op 190°C tot ze zacht zijn. 
Sla de helf van het bakpapier erover en laat zo 5 min. nastomen. Verwijder dan de schil en prak de zoete aardappel fijn.

250 g zoete aardappelpuree

150 g suiker

125 g pindakaas

1 tl vanille extract

25 ml avocado- of koolzaadolie

40 g cacaopoeder

1/8 tl zout

1 tl bakpoeder

60 g gemalen havermout

40 g walnoten, grof gehakt


Doe in een mengkom suiker, pindakaas, vanille en olie en spatel door elkaar.

Voeg cacao, zout, bakpoeder en havermoutmeel toe en meng het geheel weer goed door elkaar. Spatel de zoete aardappelpuree er door.


Bekleed een ovenschaal van ong. 20x20 cm met bakpapier en verdeel het beslag in een gelijkmatige laag. Strooi de gehakte walnoten erover en duw lichtjes aan.


Bak op 175°C in ongeveer 30 min. Controleer met een sateprikker in het midden, deze moet er schoon uitkomen, dan is het gaar. Laat helemaal afkoelen en snij in stukken.


Ook heerlijk met een bollletje Aquafaba-ijs.