zondag 9 februari 2014

Retraite, het vervolg

Natuurlijk is de dip weer weg … ik ken het proces van vasten inmiddels, ik doe het al jaren!
Ik werd de 4e dag vroeg vrolijk wakker, moet heel de dag werken, veel fietsen van cliënt naar cliënt, heerlijk in de zon. Voel me altijd een beetje silly na zo'n dip … maar accepteer dat het erbij hoort.
Deze week heb ik veel opgeruimd, rommeltjes, stapels tijdschriften, keukenkastjes. Bezigheden om niet de laptop te pakken, ik heb zelfs weer echte boeken gelezen en handgeschreven dagboek bijgehouden.
Tien dagen niet op het internet, dat geeft rust en onrust.
Rust omdat het veel tijd scheelt … onrust omdat ik denk iets te missen …


Facebook, ik vind het leuk en handig … ik kom achter dingen die ik niet wist en die kennis kan ik gelijk weer doorgeven.

Ik zit bijvoorbeeld in vegan-groepen … zonder deze had ik nooit zo snel allerlei informatie en leuke diervrije recepten gevonden. Dierenwelzijn en -leed … via facebook leerde ik van medefacebookers veel over hoe het werkelijk in elkaar steekt.


Facebook lijkt een soort parallele wereld … in het echte leven voel ik me weleens een vreemde eend in de bijt … anders dan anderen, andere humor, wederzijds onbegrip … zoals men bijvoorbeeld onder ‘houden van dieren’ compleet verschillende betekenissen kan verstaan. Iedereen is tegen dierenmarteling … maar alleen tot etenstijd en anders ben je extreem.

Op facebook blijken er veel gelijkgestemden, wereldwijd. Dat is het verslavende ervan!
Dus ja, ik heb het gemist en ook weer niet. Facebooken kan een vlucht zijn … heerlijk soms, maar het kost teveel tijd, ik ben veel productiever zonder. Na deze tien dagen zonder maar eens kijken of ik het wat beter in de hand kan houden. Sowieso als het lekker weer is … dan vis de keuze makkelijker ... hup naar buiten!

Zo'n thuisretraite is niet te vergelijken met een echte. Sapjes en soepjes zelfmaken is niet erg, maar jezelf een massage geven, zelfs met heerlijkste olie, dat is het toch niet helemaal. Het was een leuk experiment, in ieder geval voel ik me weer lichter, letterlijk en figuurlijk.
Ik heb alleen geen zin om het handgeschreven dagboek alsnog over te typen vor de blog ... vandaar hier een korte samenvatting, hahaha.