Vorige maand kreeg ik van mijn broer een flinke hoeveelheid kiwibessen uit zijn tuin. Ze zijn heerlijk, frisser dan kiwi's en gewoon met schil te eten. Hij had zo’n gigantische oogst van deze besjes, geweldig!
Het was teveel om allemaal ineens op te eten, dus maakte ik van een gedeelte jam. Kort gekookt met wat water, suiker, citroensap en pectine en in potjes gedaan.
Ik zocht snelle vegan taartbodempjes en vond deze van Kyra's Kitchen, je moet je wel even door het filmpje heen worstelen, maar ze heeft hele leuke recepten.
Ik gebruik hiervan alleen het bodempje.
Raw taartbodempje
15 g pure chocolade
10 g hazelnoten, tot meel gemalen
20 g geraspte kokos
10 g gedroogde cranberries
1 tl vanille-extract
1 tl dadelstroop
snufje zeezout
2 metalen bakvormpjes
Alles goed doorelkaar mixen en stevig in vorm drukken. Uurtje in diepvries plaatsen.
Het taartbodempje uit de vorm drukken (kan even lastig zijn!) en beleggen naar keuze.
Ik had nog crème over van de vegan tiramisu en smeerde een laagje op de bodems, dan een schepje kiwibessenjam. Lekker hoor!
Je kunt hier eindeloos mee variëren, met vers fruit en ook een helemaal raw-taartje is natuurlijk fantastisch!