Vroeger vond ik de pasta gekleurd met inktvisinkt zo leuk, maar dat kan niet meer, want niet plantaardig.
Nu zag ik bij de natuurwinkel zwarte rijstnoodles liggen. Prachtig zwart.
Het bestaat uit zwart rijstemeel, bruin rijstemeel en water. Verder niks. En ook nog glutenvrij. Gebundeld in drie porties.
Het diepe zwart wordt na het koken wel wat minder, eigenlijk een donker soort paars, maar ik vind het er nog steeds prachtig uitzien!
Dit maakte ik ermee voor 2 personen:
2 porties zwarte rijstnoodles
1 sjalot, gesnipperd
1 prei, in halve ringen
1 teentje knoflook uit de knijper
1 stronk paksoi, de stelen in stukjes gesneden, het blad in smalle reepjes
1 bakje shiitake, gesneden
kokosolie
1 tl Thai green curry (specerijenmengsel van Jonnie Boer*)
een rest gekookte sperziebonen
scheutje sojasaus
peper en zout
Verhit de kokosolie en bak de sjalot met de specerijen, voeg prei en knoflook toe en laat zachtjes smoren.
Voeg de shiitake toe en de stukjes paksoistelen, bak al roerende tot de stelen zacht, maar nog wel knapperig zijn. Voeg de gare sperziebonen toe, sojasaus en zo nodig nog peper en zout.
Roer de reepjes paksoiblad op het laatst toe en roerbak nog enkele minuten.
Kook de noodles in kokend water in 5 minuten gaar, giet af en voeg wat olie toe.
Schep de noodles op verwarmde borden en schep daar het groentemengsel op.
Snel klaar en erg lekker!
* Ik vond het busje specerijenmengsel Thai green curry bij de kleine Appie bij mij in de buurt, met een 35% sticker erop. Raar, want ik had ze nooit in het schap gezien. Maar door die sticker wilde ik het wel proberen. Normaal gesproken maak ik zulke mengsels zelf, maar het is toch wel makkelijk en deze vond ik erg lekker. Het bestaat uit citroengras, korianderzaad, knoflook, komijnzaad, paprika, chillieszaad, cayennepeper, ui, laoswortel, peterselie, groene peper, korianderblad en kurkuma.
Bij een andere supermarkt kocht ik van hetzelfde merk Ras el hanout, gebruikt in een ander recept.