Deze avond was weer volgeboekt, de gerechten die ik maakte:
Avocado-mango dip met gepofte tarwewafels (niet zelfgemaakt)
Cannellinibonensoep
Witlof, gesauteerd in sinaasappelsap
Koningsoesterzwam op St. Jacobs wijze
Aardappel-knolselderijpuree en Saffraansaus
Frambozentiramisu
met zowaar genoeg viooltjes uit de tuin
De koningsoesterzwammen of Eryngii kocht ik bij de toko in Groningen.
De hoedjes bewaar ik voor een andere keer, de stelen snij ik ik schijven en laat ze marineren in zeewierbouillon.
De bedoeling is dat ze een beetje op St.Jacobsschelpen gaan lijken.
Omdat ze in hete olie vuur gebakken moeten worden, bak ik ze van te voren, ander zitten we zo in de baklucht.
Net gebakken waren ze heerlijk, maar door het opwarmen in de oven werden ze wel wat taai.
De gasten vonden het wel lekker, maar zelf vond ik het jammer.