zaterdag 30 mei 2015

Moestuinieren (10) en oogst (2)


Aan de rand van mijn moestuin bloeien mooie klaprozen
De vierde lesdag
De theorie was pittig vandaag, over grond en soorten, wel belangrijk natuurlijk, maar voor mij moeilijk om aandacht bij te houden. Gelukkig zijn we het grootste deel van de dag wel buiten. Een spadeproef … wat je kunt zien aan de lagen aarde. Dat maakt het aanschouwelijk. Verder vind ik mijn moestuintje er best mooi bij staan ... niet zo perfect als van sommige anderen, maar ben tevreden. 


Kapucijners, peultjes en tuinbonen
raapsteeltjes, paarse bladmosterd, spitskool
Biet 
Ui en prei
Courgette
De dille heeft wortelvlieg, dus die wordt geruimd. De paksoi is gaan bloeien, dus die moet geoogst. Die gaan we eten bij het komende ELM-diner. Jammer vind ik het dat ik nu geen paksoi meer in mijn tuin heb.De paksoibloemen groeien gewoon verder in een vaasje ...
Behalve de paksoi oogst ik nog spinazie, raapstelen, krop sla, en red nog wat dille. Een mini bietje trok ik er per ongeluk uit, pluk wat peultjes en die kleine koolrabi moest er ook uit volgens René, onze docent ... maar ik ben vergeten waarom dat ook alweer moest. Teveel informatie op 1 dag, haha. 


Die mini-koolrabi ging dan maar met een berg spinazie (en met banaan, appel en sojayogurt) in een overheerlijke smoothie:... en de raapsteeltjes in een stamppotje.