donderdag 1 september 2016

Fietsen


Met een vriendin ga ik vandaag fietsen, in de Krimpenerwaard. Het is een prachtige dag ... en het is appeltijd. Bij een dijkje staan heel veel appelbomen. Ze vallen van de boom en rollen de dijk af in de berm. Die kun je dus gratis en voor niks oprapen, en geoorloofd!
Het zijn allerlei soorten door elkaar, groene, rode, zure, zoete, kleine en grote.
Ook enkele peren.
Al rondfietsend vinden we dat het hier wel heel mooi is, maar ook wel druk. Het vele (sluip) verkeer drukt ons regelmatig de berm in. Als we een mooi klein weggetje zien, dat we allebei niet kennen ... gaan we dat natuurlijk in, de Zuringkade.We gaan ook zwemmen in de IJssel. Normaal ben ik niet zo'n held ... en heb eerst allerlei tegenwerpingen ... is het niet vies, zitten hier geen rivierkreeftjes. Uiteindelijk durf ik en vind het geweldig!Het was heerlijk! Gelukkig was er een klein trappetje, anders was ik er denk ik niet meer uitgekomen.
We waren de enige mensen hier. Hele bijzondere gewaarwording. Ik ben blij dat ze me overgehaald heeft.

Op de terugweg kopen we bij een boerderij nog sperziebonen en vinden we ook nog een grote bramenstruik, vol met prachtige bramen. Vlierbessen vinden we niet, pas weer in de buurt van huis wist zij nog een grote vlier staan. Het is een slecht vlierjaar volgens mij, maar gelukkig hangen er nog wat mooie trossen.
Heerlijke dag! Dit is de oogst:De bramen en de vlierbessen gaan in de jam. Van de valappels maak ik superlekkere appelstroop die geweldig smaakt op havermoutpannekoekjes.
En de peren worden gestoofd in rode wijn, met een kaneelstokje, steranijs en laurierblad.

Dat is nog eens leuk boodschappen doen!