woensdag 18 januari 2023

Appel-kwark-pannekoeken

Dit ontbijtgerecht uit de serie Allerhande recepten is erg lekker.

100 g tarwebloem

snufje zout

2 el ongezoete appelmoes

100 ml sojamelk

100 g plantaardige kwark

3 appels (ik had niet al te grote biologische)

olijfolie/vegan boter

schenkstroop

kaneel


Zeef de bloem met zout boven een beslagkom.

Voeg de appelmoes, de sojamelk en de sojakwark toe.

Roer met de mixer tot glad beslag. Het is een lekker dik beslag


Schil de appels en boor met een appelboor het klokhuis eruit.

Snij de appels in plakken van iets minder dan een cm.

Verhit in een koekenpan wat olie en een klontje boter.

Haal de appelringen door het beslag en bak in ongeveer 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de appelringen.

Serveer met een lepel sojakwark, schenkstroop en kaneel.









Wat eten we vandaag? Dag 4

Uit de Allerhande::

Appel-yoghurt-pannekoeken

Volkoren sandwich mat groente-omelet

Macaroni met rulstukjes en geroosterde winterpeen


Ontbijt:


Deze pannekoeken bak ik zonder eieren en met plantaardige kwark dat gaat prima. 
De hoeveelheid beslag is te veel en appels van 1 cm vond ik wat te dik, zo blijven ze te rauw.
Hier hoe ik het maakte.

Lunch:

Dit lunchrecept niet gemaakt, lijkt me niks.

Avondeten:

Dit recept ook niet gemaakt. Ik maak liever mijn eigen pastaversie.