zaterdag 30 april 2011

Asperges met kipfiletAsperges vind ik gewoon gekookt het lekkerst. We aten er een salade met avocado bij en gebakken stukjes kipfilet.

Meng in een diep bord bloem, peper en zout, (gerookte) paprikapoeder en tijm. Wentel de stukjes kip door dit bloemmengsel. Verhit een eetlepel olie en een eetlepel boter in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de stukjes met bloem bestoven kip, al omscheppend, tot ze goudbruin en gaar zijn. 

Update: Ik eet nu (2013) zelden nog kip, maar de kipstukjes van de vegetarische slager zijn perfect voor een vegetarische versie! Ik vind ze zelfs beter smaken dan het origineel!Gemarineerde aardbeien met sorbetijs en basilicumsuiker


150 ml rode wijn
150 g suiker
1 laurierblaadje
stukje citroenschil
1 tl arrowroot 
aardbeien (ongeveer 5 p.p.)
2 takjes tijm
4 eetlepels balsamicoazijn
citroen sorbetijs (AH)

basilicum
50 g suiker

Breng wijn, laurier, suiker, tijm en citroenschil aan de kook. Kook de wijn 15 min. op middelhoog vuur in. Voeg balsamicoazijn toe. Met arrowroot iets indikken.
Leg de schoongemaakte aardbeien in een schaal en schenk er de warme wijnsiroop door een zeef over. Laat afkoelen en in de koelkast enkele uren (of een nacht) marineren. Verdeel de aardbeien over 4 coupes met wat siroop en schep er een bol ijs op. Garneer met de basilicumsuiker en een blaadje basilicum.

Basilicumsuiker
Snijd ongeveer 10 basilicumblaadjes fijn. (Houd 4 blaadjes achter). Maal de fijngesneden blaadjes met suiker fijn in het hakmolentje van de staafmixer tot mooie groene suiker.