donderdag 25 september 2014

Empanadas



Empanadas, gebaseerd op dit recept van Vegetus, maar ik gebruik kant-en-klaar deeg, met picadillo, een latijns-amerikaans specerijenmengsel (ik maak meestal eigen mengsels, maar ik vind de blikjes van Jonnie Boer ook erg fijn).


Ingrediënten:
1 pakje deegplakjes voor hartige taart
olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 winterwortel, in kleine stukjes
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 eetl. picadillo specerijenmengsel
1/2 theel. oregano
2 eetl. tomatenketchup
70 gram diepvries boerenkool, ontdooid
1 blik zwarte bonen
1/2 tl. zout

Verhit een scheut olie in een koekepan en fruit de ui en wortel tot ze beetgaar zijn. Doe knoflook, oregano en picadillo erbij en bak even mee. Zet het vuur uit en roer de tomatenketchup, boerenkool en bonen erdoor. Zet opzij.


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ik rol de deegplakjes nog wat uit, want anders vind ik het te dik.
Met een dumplingmaker maak ik rondjes en de resten deeg rol ik steeds weer uit, in plaats van 10 stuks maak ik zo het dubbele aantal empanadas. Spotgoedkoop!

Doe een lepeltje vulling op het deegrondje, knijp het apparaatje dicht en leg de empanadas op een bakplaat met bakpapier.

Ongeveer 20-25 minuten tot goudbruin, laat ze iets afkoelen en serveer, eventueel met een lekkere salsa.