donderdag 21 november 2013

‘Eet Lekker Mee’ (2)


Vanavond was er weer een ‘Eet Lekker Mee’ avond in het kader van de Vegan Challenge bij ons thuis

Het menu van ‘Eet Lekker Mee’ 2:


*Artisjokbodem met Pesto en geroosterde Cashewnoten

*Gele en witte bieten met Balsamicodressing en Granaatappelpitjes

*Oosterse wokgroenten met Quinoakoekjes en Kipstuckjes

*Yoghurttaartje met Vlierbloesemgelei en Mango


Twee amuses om mee te beginnen, de humusschips met ‘tonon’ was een succes. 
(Ook lekker als broodbeleg.)


De tweede amuse was met artisjokbodems uit blik, met de pesto van AH (die is vegan) en wat geroosterde cashewnoten. Simpel te maken, maar erg lekker, en zo hebben de gasten even een hapje terwijl ik het volgende gerecht kan klaarmaken.


De mooie kleurtjes van de gele en witte bieten, met de smaken van balsamicodressing en granaatappelpitjes maken dit tot een bijzonder gerecht. Onderaan deze bladzijde vind je hoe je een granaatappel ‘slacht’.


Hoewel de deelnemers lovend waren, was ik zelf wat kritisch. Altijd heb ik mooie rulle quinoa … maar vanavond was het keer plakkerig uitgevallen, even paniek … oplossing gevonden: ik vormde ik er koekjes van en bakte ze in wat olie. Gelukkig viel dat in de smaak.


Het recept van het nagerecht van de Groene Meisjes was erg lekker, de bodem was prima, alleen de vulling was erg kwetsbaar, het had wat steviger mogen worden … moeilijk om mooi op het bordje te krijgen … de punten vielen al vrij snel om. Ik maakte het ietsje anders, misschien had dat ermee te maken. Maar met Vlierbloesemgelei en wat mango zag het er toch nog aardig uit, en zoals gezegd smaakte heerlijk!
Het was al met al weer een erg geslaagde avond met vier lieve leuke deelnemers. Ik word hier erg blij van!


De opbrengst van vanavond (ELMeD) gaat nogmaals naar Wakibi, naar deze Fillipijnse vrouw met de prachtige naam Flordeliza, voor haar fruithandel, waarmee haar lening nu voor 100% bereikt is!