maandag 23 maart 2020

Hachee


Een plantaardige hachee die zeer smaakvol werd door extra ingrediënten als poeder van Eekhoorntjesbrood en specerijenmix Zwolsche stoof.
Voor 3 personen

5 uien
2 laurierblaadjes
40 gr plantaardige margarine
scheutje olijfolie
1tl tomatenpuree
40 g bloem
1 tl gemalen gedroogd Eekhoorntjesbrood (ik deed dat in een oude koffiemolen)
2 tl shoyu (sojasaus)
1 el vegan juspoeder
halve liter groentebouillon

1 pakje Pulled oats
1 tl Zwolsche stoof specerijen

Snij de uien in halve ringen. Verwarm de margarine met de olijfolie en laat de ui met laurierbladen op laag vuur langzaam mooi bruin kleuren.
Voeg de tomatenpuree toe.
Roer er de bloem door en laat enkele minuten garen.
Schenk de bouillon er in gedeeltes bij.
Voeg Zwolsche stoof, paddestoelpoeder, shoyu en juspoeder toe, laat even pruttelen.
Indien de saus te dik wordt een scheutje water toevoegen.
Voeg de Pulled Oats toe en verwarm door en door.