zondag 20 januari 2013

Fris en Fruitig dag 19



Wat een dreigende weerberichten vandaag … ik heb tig keren het woord ‘gevoelstemperatuur’ gehoord. Maar er wordt niet bijgezegd WIE z'n gevoelstemperatuur.
Het is zondag, we hoeven niet weg, ik heb zo nu en dan nog wel een opvlieger en dan wil je graag even naar buiten, uitdampen in de vrieskou … niks min 15 het voelt gewoon als -6°C.

Vanachter het raam is het genieten van de sneeuwvlokjes.
Morgen zien we wel weer.


Wat gaan we eten, deze laatste F&F-zondag?
Ik heb nog een stukje aubergine over, de restjes die overblijven van de courgettepunteslijper, een bakje champignons, een stuk tofu, een paprika en … achterin in de kast vind ik nog een rest van deze overheerlijke speltpasta.
Die mag dus ook voor F&F!

Deze pasta is zo lekker, ik heb de tekst op de doos zelfs een keer als gedicht op mijn blog geplaatst, hier vind je het.

Samen met een pak passata van een paar cent van de grootgrutter wordt het een lekkere pasta!

een halve aubergine
een kwart courgette
een groene paprika
een halve rode peper
250 g kastanjechampignons
125 g tofu
5 stukjes gedroogde tomaat op olie
olijfolie
1 pak passata di pomodoro
200 g pasta
Kook de pasta beetgaar.
Snij alle groente in stukjes en bak ze in hete olie, voeg zout en peper toe, en wat pittige paprikapoeder.
Maal de tofu met gedroogde tomaatjes korrelfijn en voeg toe aan groentemengsel.
Giet de passata erbij, warm goed door en schep de gare pasta er door.



Hier vind je de info over het project Fris&Fruitig.