Mirjam laat ons ook een de zwavelzwam zien, het lijkt sprekend op kippevlees en wordt zo ook genoemd: Chicken of the wood. Hij groeit op verschillende bomen, maar eet hem niet als hij op eik (veel tannine) of op taxus (giftig) groeit.
Van links naar rechts: engelwortel, gewone berenklauw, herderstasje en klis.
Tevens gaan we een tinctuur maken, met kruiden die goed voor de mond en keel zijn. Later in de cursus gebruiken we deze tinctuur om tandpasta van te maken.
Ik heb gekozen voor de volgende kruiden:
Vlierbloesem, Den, Smalle weegbree, Munt en wat gedroogd Driekleurig viooltje.
Verder leren we weer heel veel, bijvoorbeeld dat alle distels eetbaar zijn, dat Robertskruid eetbaar is èn bloedstelpend en dat je eigenlijk elke week een keer Smalle weegbree zou moeten eten, zo gezond is dat. De jonge knoppen smaken naar champignons.
Ik logeer weer bij Eva, hier mijn slaaphoekje:
Een deel van de tuin van Eva: