zaterdag 14 mei 2022

Weekbudget, week 19

Terugblik week 19

Na zo'n eerste week geen boodschappen extra gehaald, blijkt dat het prima gaat. Niet zo gek, want afgelopen week had ik € 80,— euro uitgeven.

Dat is natuurlijk nog niet echt bezuinigen. En niet alles is gebruikt, dus is er nog voorraad over.


Zondag aten we brood, ik had 's morgens de boodschappen gedaan en 's middags gewerkt bij Waddenkust, dus weinig zin om nog te koken.


De Maandaghap was een curry van zoete aardappel, spinazie en kikkererwten met rijst. Daar had ik zo’n grote hoeveelheid van gemaakt dat er voldoende was voor de vier afhaalmaaltijden en dat wij maandag én dinsdag er ook nog van konden eten. Zelfs op woensdag was er nog wat, daar heb ik een heerlijke soep van gemaakt, met zelfbakken brood was dat een prima maaltijd.


maandaghap 9 mei, curry 

Donderdag aten we onverwachts bij kennissen mee, vrijdag aten we de broccoli met aardappels en een vleesvervanger.


Vandaag, zaterdag, waren we bij de medewerkersdag van het Groninger Landschap (partner mocht mee), daar hadden we zo’n uitgebreide lunch, dat we ’s avonds thuis genoeg aan een boterhammetje met een eitje van Ruby hadden.


Voor de afhaalmaaltijd had ik deze week € 20,— ontvangen, dus hebben we in feite deze week € 60,— uitgeven aan eten. 

Al met al valt het me reuze mee, maar dit bedrag zal best nog omlaag kunnen. 


Omdat we ons eigen gebakken brood zó lekker vinden en we maar door blijven eten als de tafel uitgebreid gedekt is, heb ik gemerkt dat als ik voor ons allebei een bordje klaarmaak, dat dan toch genoeg is en we dus minder eten. Goed voor de lijn en de portemonnee.



Omdat 1 week nog geen beeld geeft ga ik hier nog even mee door.