woensdag 9 januari 2019

Even naar Gouda

Henny moet zo nu en dan even naar Gouda, zakelijk en ik ging deze keer mee. Hoewel ik helemaal niet graag van huis ga, is het nu wel handig, want kan ik combineren met een afspraak bij de pedicure. Niet dat die er hier niet zijn, maar ik ben wel gehecht aan haar, zij kent mijn moeilijke voetjes op haar duimpje. En Henny kan gelijk naar zijn favoriete kapper ... hèhè (doet een dansje).We overnachten bij onze vriendin Alexandra en haar leuke kat (Europese korthaar).
Zij heeft een adresje om te eten, in een buurtcentrum in haar wijk koken verschillende mensen, een internationaal project.
De kokkin van deze avond was een Syrische. Alexandra had van te voren geïnformeerd of het ook vegan kon, dat kon ... men laat gewoon wat weg. Het was desondanks heel lekker en vooral gezellig met allerlei culturen, met een voormalige buurvrouw en een leuke ontmoeting met een collega van lang geleden uit een zorgcentrum.

De gasten kregen soep vooraf, en wij werden overgeslagen met het excuus dat er vlees in zat. Geeft verder niet, maar ik vind het persoonlijk raar om vlees in soep te doen, zonder vlees kan echt iedereen van de soep eten.


Daarna kregen we zeer smakelijk gevulde druivenbladeren, een heerlijke salade van rode kool en bonen, en een mix van rijst en vermicelli. Dat kennen wij niet, maar is heel gewoon in die streken. En het was erg lekker. Ga ik ook eens maken.
De rest had er een vleesgerecht bij, dat werd bij ons vervangen door een aardappel, haha, maar smaakte prima, zeker voor het geld, de prijs is € 5,—.  En je mag nog eens opscheppen.
We gaan nog een keer als er weer een andere kokkin is, die schijnt het leuk te vinden om in te spelen op plantaardig koken.