donderdag 20 februari 2014

Tuinbonenpesto


Ik heb dit leuke boek te leen en krijg helemaal zin in de lente. De tuinboon komt als eerste aan de beurt en met enthousiasme beschreven moest ik gelijk een zakje tuinboonzaden kopen.
Ik hou erg van verse, maar wel dubbelgedopte, tuinbonen en geïnspireerd door de recepten besloot ik tuinbonenpesto te maken. Er zijn nu natuurlijk nog geen verse tuinbonen, maar ik denk dat diepvries voor dit gerecht niet zoveel uitmaakt. In het boek staat een recept met kaas, dat kon dus niet voor het ELM-diner, dus maakte ik een eigen versie met edelgist:


tuinbonen (diepvries 450 g)
2 teentjes knoflook
1/4 bosje platte peterselie
2 eetl. walnotenolie
sap en rasp van een halve citroen
50 g macadamianoten, fijngemalen
snufje cayennepeper
zout en peper 
2 eetlepels edelgist
ongeveer 4 eetl. lekkere extra vierge olijfolie

Breng een pan water aan de kook, voeg er de tuinbonen bij en laat 3 minuten koken, giet af en spoel met koud water af.

Dubbeldop de boontjes (maak een sneetje in het taaie velletje en druk het groene boontje eruit). Schil de knoflook en snij in stukjes.
Doe de boontjes, knoflook, peterselie, walnotenolie, cayennepeper en macadamia in een mengkom en pureer met de staafmixer fijn.

Giet de olijfolie in gedeeltes erbij tot de gewenste smeuïgheid, voeg de edelgist en naar smaak peper en zout toe.

Erg lekker op een toastje, gegarneerd met tuinkers, maar ook op een desemboterham niet te versmaden!

‘Eet Lekker Mee’ (6)


Druk dagje in de keuken … ik ga veel gerechten maken voor vanavond, alvast een lijst met handelingen gemaakt om af te vinken:


Muziekje opzetten en lekker bezig, helemaal in m'n element.
Dit plantaardige menu is het geworden:

amuse: 

vooraf:

hoofdgerecht:
Linzenburger (uit het boek Puur Plantaardig van Antoinette Hertsenberger)
dessert:



Als je op de gerechten in bovenstaand menu klikt, krijg je de recepten zoals ik ze maakte.