woensdag 20 maart 2019

Vegan omelet


Voor deze vegan omelet is wat geduld nodig. Toen ik deze voor het eerst maakte had ik het vuur te hoog, de omelettes kleurden te snel donker, en zijn aan de binnenkant nog niet gaar.
Nu hou ik het vuur laag en worden ze langzaam gaar.
Strooi als ze klaar zijn wat kala namak over en het lijkt ei. Met deze hoeveelheid maak je ongeveer tien omeletjes, ze blijven een paar dagen goed in de koelkast en zijn koud ook lekker.

1 pakje zijden tofu (400 g)
100 g kikkererwtmeel
2 el arrowroot
2 el edelgist
1 tl kurkuma
peper uit de molen
2 tl zout
1 tl knoflookpoeder
2 tl Italiaanse kruiden
olijfolie
scheutje sojamelk

kala namak

Meng alle ingrediënten, behalve de kala namak, door elkaar, mix even met de staafmixer tot een glad beslag.
Verhit wat olie in een koekepan en schep met een sauslepel drie bergjes beslag in de pan.
Met een spatel voorzichtige iets uitspreiden. Laat per kant ongeveer 5 minuten op laag vuur bakken. Zonodig beide kanten nogmaals 2 minuten bakken.

Strooi er wat kala namak over en serveer.