dinsdag 19 november 2013

Vegan vervanging voor ‘Parmezaanse kaas’


Gewend aan geraspte kaas over de pasta bedacht ik als vervanger een sesam-notenmengsel en ik moet zeggen ... het voldoet prima!
(Ook lekker als broodbeleg.)


Sesam-notenmengel (als Parmezaan-vervanger)
30 g macadamianoten, tot meel gemalen
10 g amandelen, tot meel gemalen
30 g sesamzaad, even geroosterd in droge koekepan
30 g edelgist
snufje kurkuma voor wat kleur
snufje knoflookpoeder
snufje cayennepeper
snufje zeezout

Het sesamzaad af laten koelen, alles samenmengen in een schaaltje ... klaar!
Ik heb een handig handmolentje om de noten te malen, maar het kan natuurlijk ook in een keukenmachine.
Andere noten kan ook, maar ik vind macadamia's al iets kazigs hebben. Belangrijk is steeds tussendoor proeven, tot je tevreden bent. Voor de kleur deed ik er kurkuma door en ik vind mijn parmezaanvervanger inmiddels perfect!