maandag 9 juni 2008

Sivota, 2009, Dag 3

We gaan vandaag naar het Nekromanteion, een meer dan 2000 jaar oud heiligdom. We rijden door Karteri en gaan een sterke bak koffie drinken bij de mannetjes, met een chocokoekje. Als we een vreemd klepperend geluid horen, zien we het ooievaarsnest, vlak naast het cafe. De tweede ooievaar vloog net weg.


 

We rijden verder naar het plaatsje Mesopotamos wat ‘tussen de rivieren’ betekent.

Daar aangekomen lopen we naar het heiligdom.

Men ging ervan uit dat de rivier de Acheron in verbinding stond met de Styx, de rivier die naar het dodenrijk leidde.



Van het dodenorakel zijn nog muren en fundamenten bewaard gebleven met offerruimtes e.d. Een smal trapje gaat naar een ondergrondse ruimte, het domein van Hades en Persephone.

Indrukwekkende ruimte.



 

Na het bezoek aan het Nekromanteion rijden we richting kust, naar het plaatsje Amoudia, waar de monding is van de Acheronrivier. Het is een vreemd gebied met rivier en zee bij elkaar. Langs de rivier is een camperplaats waar we een Amsterdammer spreken over zijn camper. We mogen in die knoepert van een camper even binnenkijken.



We gaan lunchen bij een terras aan de rivier, waar ook een grote familie met heel veel kinderen neerstrijkt. Het is er gezellig, we hebben er geen last van.


 


We rijden terug langs grote groene vlaktes tussen de bergen.

Het weer is prachtig, met soms nog donkere wolken boven de bergen. We rijden langs een soort Everglades-achtig gebied, vol met waterplanten.

Het is hier zo compleet anders dan de ons bekende eilanden! We rijden via Plataria terug naar Sivota.



We houden siësta tot Madelijn om 6 uur komt. We willen mee met de excursie naar de Meteora-kloosters en bespreken dit.


Daarna gaan we naar de haven en gaan bij Andreas, de vlotte ober, op het terras zitten. We gaan aan de Ouzo, zo gastvrij die Grieken, we krijgen er allerlei hapjes bij. Omdat dat zo veel is  besluiten we niet meer uit eten te gaan. Veel mensen komen af op de grote TV-schermen met voetbal. We kijken naar de wedstrijd Nederland-Italie (3-0).