donderdag 22 februari 2024

Zelfmaken

Ik ben niet heel erg handig en heb amper knutselvaardigheden. Soms maak ik wel iets, meestal uit nood geboren. En als ik het al doe, moet het wel snel klaar zijn.

Ik had mijn Ficus benjamina verpot en toen bleek dat ik geen passende bloempot had. Alle kringloopwinkels in de buurt bezocht, maar niets gevonden. Nieuw kopen vind ik onzin. Toen viel mijn oog op een plastic emmertje met zonnebloempitten voor de vogels. Dat is precies de juiste maat!


We hadden nog een rest jute en met dubbelzijdig plakband maakte ik dat vast rond het emmertje. Een rand haakte ik van touw en plakte dat met lijmpistool vast op de bovenkant. Tadaa!


Ik wilde graag een dekentje voor op de bank. Mooie dekens vond ik te duur of niet passend bij de kleur van de bank. Dus begon ik er een te haken, in november 2020. Ik haalde garen in een handwerkzaak in Leens. Ik had graag iets met katoen of linnen gekozen, maar dan werd het wel een heel duur dekentje, dus maar gewoon acryl gekocht. Twee kleuren, groen en lichtbeige.

Ik gebruik de steek vasten paarsgewijs, dat gaat zo: 1 vaste in de 1e steek, insteken in dezelfde steek en draad halen (er zijn nu 2 lussen op de naald), insteken in de volgende steek en draad halen (nu 3 lussen op de naald), omslaan en draad halen door de 3 lussen op de naald. 

Door deze steek wordt het haakwerk niet zo stijf en het ziet er wel stoer uit.


De deken moet wel lekker groot worden, zodat je er goed onder kunt kruipen.

Ik ging gestaag door ... tot het groene garen op was en het winkeltje door corona dicht was. 
Wachten maar.



Februari 2021 kon ik garen bijkopen en weer verder haken. Maar dan wordt het lente en zomer en wordt er niet gehaakt. In november weer opgepakt en weer gestopt in februari 2022 enz.

Uiteindelijk is het dekentje klaar in februari 2024. Pfff, wat ben ik blij dat dat ding eindelijk af is!




Ruim 3 jaar over gedaan. Totale kosten, nog geen 40 euro.