zondag 25 juni 2017

Chios (12)
Naar de Kambos. Afspraak met Stratos is eindelijk gelukt. Leuk gesprek met hem en heel veel herinneringen opgehaald. Hij en onze zoon waren nog van die ventjes met hun Nintendo’s.
Hij haalt de oude gastenboeken tevoorschijn, leuk om te zien. Augustus 1994, de tweede keer op Chios … met tekening van onze zoon.Mijn Architect en Stratos hadden altijd een klik.

We spreken af dat we de laatste nacht, a.s. dinsdag, hier op de Kambos logeren, dan zijn we dichterbij het vliegveld. Vanuit Vollissos is het een flinke reis.
We krijgen een rondleiding, Stratos en zijn vrouw hebben de appartementen opgeknapt en opnieuw ingericht. We herkennen ‘ons’ appartement amper terug. We vragen of we Maria, zijn moeder nog kunnen bezoeken in Vrondados, morgen ... hij zal haar bellen om het door te geven.
We rijden door naar Oasis, ook daar afscheid nemen van Lien en Kostas. Lien heeft vegan voor ons gekookt, echt heel erg lekker! Zulke leuke mensen! Nog wat boodschappen bij het kleine supermarktje doen en terug naar het noorden rijden. We kleden ons om en aan naar Limnos, lekker even het water in. Bij El Sueno, een drankje, bier en ik een oranje goedje en chips erbij.