dinsdag 15 april 2014

IJsbonbons


Op de website van One Green Planet staan regelmatig bijzondere vegan recepten. Ik heb al een heel lijstje verzameld van wat ik allemaal nog eens wil maken en ik geloof dat ik nog jaren vooruit kan met plantaardig kokkerellen. De verzameling siliconen ijsblokjesvormen, komt nu goed van pas voor deze overheerlijke ijsbonbons.

Het originele recept vind je hier.



Voor de chocolade:
60 ml gesmolten kokosolie
50 g pure chocola, in stukjes
25 g cacao
2 eetl. maple syrop

Smelt al roerende de kokosolie met de chocoladestukjes in een schaal boven een pannetje heet water en meng er de cacao en maple syrop door.
Verdeel met een kleine lepel een laagje van dit mengsel op de bodem van de vormpjes. Zet een kwartiertje in de vriezer.

Mix de volgende ingrediënten voor de aardbeicrème met de staafmixer glad en romig:
250 g aardbeien
40 g cashewpasta
25 g gesmolten kokosolie
2 el maple syrop
1 el citroensap
1 tl vanille-extract
snufje himalayazout
en zet tot gebruik in de koelkast.


Haal de vormpjes uit de diepvries en schep er een laagje aardbeicréme op. Zet terug in de vriezer, weer voor een kwartiertje.

Daarna een laatste bovenlaag chocolade erop scheppen, zet voor de laatste keer terug in de vriezer … geduld, geduld!

En dan ... hap, in een keer in de mond, want ze smelten snel. Fantastisch! 


Van dit recept is nog genoeg aardbeicrème over, in de koelkast dikt het de komende dagen nog verder in. Heerlijk als een soort yoghurt met vers fruit, of als ontbijtje samen met havermout: