Vandaag wilde ik curry maken, maar zag dat ik geen currypasta meer had. Meestal gebruik ik die van Fair Trade, maar die was op. Boodschappen doen beperk ik zoveel mogelijk (en het regende), dus dacht ik dat je ook zelf wel zo’n kruidenpasta kunt maken. Allerlei recepten op internet bekeken, maar ingrediënten als citroengras of laos heb ik niet in huis.
Je kunt natuurlijk met allerlei specerijen variëren, mogelijkheden zijn oneindig. Ik besluit een mengsel te maken met wat er voorhanden is.
Omdat Henny niet van te heet houdt, is 1 pepertje precies goed.
2 uien
3 teentjes knoflook
stukje gember
1 rode peper
1 el koolzaadolie
1 tl citroenrasp
1 el citroensap
½ tl gemalen koriander
½ tl gemalen komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel garam massala
1 eetlepel tomatenpuree
Snij ui, knoflook, rode peper en geschilde gember in stukken. Doe deze met de rest van de ingrediënten in het hakmolentje van de staafmixer en maal fijn.
Het resultaat is heel lekker, door de citroen is het lekker fris en er zitten geen bergen zout of suiker in.
Een portie gebruik ik gelijk en de rest doe ik in porties van ong. 40 gram in de vriezer, eerst los in bakvormpjes invriezen, daarna in een diepvriesbakje bewaren.