zaterdag 14 januari 2017

Weekmenu week 2

Op maandag kook en eet ik op m'n werk.

Dinsdag10/1
Hutspot met champignonjus en tofu mini Wieners:



Woensdag 11/1
Zucchini Noodle Japchae. Japchae is een Koreaans gerecht, de naam betekent mix van groenten. Ik maak het van zwarte rijstnoodles, courgette- en wortelnoodles, paksoi, sjalot, spinazie, shiitakes en knapperig gebakken tofublokjes.


Donderdag 12/1 maak ik Surinaamse roti. Heel lang gelden ging ik er speciaal voor naar Rotterdam, ik geloof op de Kruiskade. Heerlijk vond ik het, hoewel ze soms zo pittig waren, dat het zweet op m'n voorhoofd stond.
Bij de toko hier in Gouda vond ik kant en klare rotivellen. Ik vulde ze met sperziebonen, aardappel, kikkererwten in een lekker currysausje (niet tè spicy), met vegan kipstukjes. Ook nog genoeg voor de volgende dag, vrijdag de 13e, lekker makkelijk!




Zaterdag 14 januari maak ik een groentekorma van prei, pastinaak, paksoi en wortel met basmatirijst, en dat is ook voldoende voor a.s. zondag.




Zondag gaan we een dagje naar Haarlem.

Groente Korma


Een smaakvol maaltje met veel groente en gelijk voor twee dagen!


scheut olie
1 flinke ui, gesnipperd
1 prei, in halve ringen gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
stukje gember, geschild en geraspt

1 tl gemalen komijn
2 tl gemalen korianderzaad
zaadjes van 1 kardemompeul
1 tl cayennepeper
1 tl mosterdzaad
2 tl kurkuma
1 tl zout

50 g cashewnoten
1 wortel
2 pastinaak
1 paksoi, stelen en blad gescheiden
halve liter groentebouillon
half blik kokosmelk
ik had nog een restje kikkererwten en ook nog wat shiitake
2 eetl kokosjoghurt

100 g rijst

Verhit de olie en fruit de ui. Voeg prei, knoflook, gember en specerijen toe, roer een paar minuten en voeg dan cashewnoten en wortel, pastinaak en de in stukken gesneden stelen van de paksoi.
Laat enkele minuten smoren en voeg dan de kikkererwten, de bouillon en kokosmelk toe. Laat de korma afgedekt 30 minuten zacht koken. Voeg tot slot het fijngesneden groen van de paksoi (en de gebakken shiitake) toe.

Kook intussen de rijst.

Roer de kokosyoghurt door de korma en serveer.