Bieten, zoek mooie ronde uit in verschillende kleuren.
Was de bieten en schaaf ze in flinterdunne plakjes. Doe de schijfjes per kleur in een plastic zakje met een eetlepel olijfolie en 2 eetlepels citroensap. Knoop de zakjes dicht, zorg dat de plakjes goed vermengd zijn met de marinade. Leg de zakjes 3 tot 4 uur in de koelkast.
Voor de crème:
200 gr cashewnoten, enkele uren geweekt in water.
handje peterselie
2 teentjes knoflook
2 eetl. edelgist
1 tl mosterd
2 eetl. citroensap
50 gr zonnebloempitten, geroosterd (bewaar een gedeelte voor garnering)
zout en peper naar smaak
zout en peper naar smaak
bieslook
Blender alles, behalve de bieslook, tot een gladde crème, voeg zonodig wat water toe.
Haal de plakjes biet uit de marinade, dep ze wat droog met keukenpapier. Leg de plakjes op een bord, schep er de crème op en leg er een plakje biet bovenop. Garneer met bieslook en wat (grofgehakte) zonnebloempitten.
Het oorspronkelijke recept vind je hier.