zondag 10 mei 2015

Kruiden-bloemen ‘boter’

Deze mee-lifter weer de vrijheid gegeven ...
Nog even wat bloemen en kruiden plukken voor de kruidenboter. Ik gebruik hier Provamel smeren&bakken voor. Ik hou gewoonlijk niet van margarine, maar op deze manier is het erg lekker.
Deze keer heb ik het gemaakt van een combinatie van de volgende ingrediënten:

Paardebloemblad
Weegbree
Zevenblad
Veldkers
Paarse dovenetel
Hondsdraf
Peterselie
Driekleurig viooltje
Koolzaadbloemen
Pinksterbloemen
Tijmbloemen

alles door de provamel mengen, op smaak brengen met een geperst teentje knoflook en wat zout.





Eet Lekker Mee (27)


Een ELM-dinertje voor lieve vrienden en we kunnen zowaar buiten eten!


*Pompoen-courgette-pastinaaksoep met farro

*Pompoenbrood met wilde kruiden‘boter’

*Pasta met spinazie-brandnetel-zevenblad-basilicumsaus


*Hazelnootvla en mangotaart