Van mijn kruisbessenstruikje had ik dit jaar drie kilo kruisbessen, ik heb er heerlijke jam van gemaakt. Het aantal rode en zwarte bessen was matig.
Ik heb twee appelboompjes, helaas weet ik de soort niet. Misschien maar eens laten determineren.
De linkse is rond en heeft soms roze vruchtvlees, de rechtse is wat ovaler. Beide smaken erg lekker, friszoet.
Dit jaar was de oogst matig. Sommige appels waren nog niet rijp en begonnen al aan de boom te rotten. Een deel viel onrijp op de grond. Ook veel aangevreten. Maar al met al toch nog wel wat kunnen oogsten. Omdat ze niet te bewaren zijn heb ik er appelcompote van gemaakt.
De druiven waren ook minder dit jaar. Zie blogje Druivensap. Dit sap is wel erg lekker geworden!
De stoofperen gingen wel heel goed en hebben dit jaar prachtige blosjes.
Ik heb weer eens stoofpeertjes gemaakt. Voor de verandering heb ik ze deze keer gekookt in druivensap en vlierbessensap. Dat pakte heel erg lekker uit.
Ik ga ze gebruiken voor het Eet Lekker Mee diner van 17 oktober om er een taart van te maken.
Een leuk snoeperijtje is de Fazantenbes. Leycesteria formosa, ook wel Grootmoeders oorbellen genoemd.
Ze smaken naar pure chocolade met karamel, heerlijk om zo van de plant te snoepen. Maar ook lekker een paar in mijn ontbijtje.