zaterdag 20 april 2013

Red Hat Society - Conventie 2013

Als het even kan wil ik graag deelnemen aan de dag van de jaarlijkse conventie van de Red Hat Society.
Wenkbrauwen gaan vaak verbaasd omhoog als ik in mijn kennissenkring probeer uit te leggen wat ik bij die club doe. Men verwacht zoiets toch niet van mij. Het is ook niet goed uit te leggen … het is complete gekkigheid, ik zet mijn hoedje op ga los … ik geniet enorm, zorgen bestaan niet meer.

Hoewel ik met niet laat weerhouden door afstand, vorig jaar was ik nog in Heerenveen en 2011 in Zwolle, was het wel prettig dat de conventie dit jaar wat dichter bij huis was.

Capelle a/d IJssel is aan de beurt om het jaarlijkse evenement te organiseren.
De Talented Ladies hebben met de organisatie een geweldige prestatie neergezet, een fantastische dag voor zeker 350 Redhatters uit heel Nederland.

Er was een Kunst of Kitsch Markt in stijl, een vrouwenkoor en de balkonscène met ontvangst door de burgemeester en Queen Eleonora.
Na aankomst op het Stadsplein in Capelle worden we muzikaal onthaald en ontvangen door de Talented Ladies, getooid met mooie paarse hoeden omdat zij gelijkertijd hun 5-jarig jubileum vieren.

Het is altijd een geweldig gezicht, zo'n invasie van dames in het paars met rode hoeden. Of, zoals in mijn geval,  - in de maand van je verjaardag net andersom - in het rood met paarse hoed.

De hele stoet loopt achter de fanfare door een historisch stuk je Capelle naar de aanlegsteiger, waar wij aan boord gaan van De Majesteit, een schitterende Raderstoomboot, gebouwd in 1926. Ik vond het een geweldige belevenis op zo'n stoomboot met schoepen; oude grandeur en nostalgie.
Ik vond het een geweldige belevenis op zo'n stoomboot met schoepen, oude grandeur en nostalgie.

Onder het genot van een luxueus buffet, ik liet het vlees links liggen en genoot van vegetarisch en vis.
We varen over de IJssel en de Maas naar Rotterdam en weer terug. Onderwijl een uitgebreid programma, teveel om op te noemen.

Na het aanmeren lopen we weer in optocht terug naar het Stadsplein en daar pakken we nog een terrasje, en maak ik nog twee korte filmpjes van deze gekkigheid, hier en hier!