vrijdag 24 april 2015

Moestuincursus (6)


Op 15 april even naar de tuin. De volgende dag gaan we een weekje op vakantie naar Texel en het wordt mooi weer. Dus nog een beetje schoffelen.

Vandaag kijken hoe het erbij staat. De wilde planten groeien weelderig.
Vooral tussen de uien staan heel veel ongewenste kiempjes. Ik weet niet precies wat het is, bij navraag is het mogelijk perzikkruid. Een ongewenste woekeraar, het schijnt ook een medicinale plant te zijn … maar hier niet, ik schoffel zoveel mogelijk weg. Niet overal, want ze staan ook tussen de gezaaide biet en ik zie het verschil niet.
Ook tussen de uien staat er veel van.


Toch vind ik het al met al meevallen, er staan in andere tuinen veel distels, die zie ik bij mij niet.
De kapucijners zien er zielig uit, een rare kleur hebben ze en ondanks het net lijkt het toch dat er nog van gevreten wordt. Het frisse groen ertussen is dus ook onkruid. Hopelijk komt het nog goed, want eigengeteelde kapucijners vind ik echt heerlijk.

In 2013 heb ik er een paar op m'n dakterras geteeld. 


De aardbeien beginnen te bloeien, dus dat is goed nieuws!


De tuinbonen zien er ook wel goed uit.


De soorten sla gaan goed, de spinazie komt op. Eigenlijk ziet alles er wel redelijk uit, zover ik dat kan beoordelen, behalve dan de kapucijners en de zomerprei, dat blijven ook nog van die zielige sprietjes.

Op de grens van de tuin plant ik zonnebloemen en goudsbloemen, dat wordt straks een fraai gezicht! Die mogen wel wat water na het planten.


Het is een erg leuke dag, prachtig weer en veel plezier met medecursist. 
We besluiten om samen een plantvak van een medecursist die weinig tijd heeft nog even te schoffelen en dan is het tijd voor een wijntje.
Komend weekend komt er regen … goed voor de tuin!Het was een goede beslissing om deze cursus te gaan doen. Het enige minpuntje is dat er in de kas soms een lichaamsdeel van dood dier in stukken gesneden wordt en ik daar langs moet lopen ... nou ja, ik kan ook omlopen.