Ik moet morgen weer naar m'n moestuintje … en ik zie me alweer met veel oogst terugkomen … dus moet er nu ruimte in de koelkast gemaakt worden. Vooral de groentelades!
Het wordt een heerlijke ‘Flans’, lekker veel groente en samen met het net ontdekte 100% plantaardige Kruimgehakt een prima maaltje.
1 pakje Kruimgehakt (Vivera)
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
3 wortels, in kleine blokjes gesneden
2 bosuitjes, in ringetjes gesneden, ook het groen (uit eigen moestuin)
1 courgette (uit eigen moestuin), in kleine blokjes gesneden
3 kleine bietjes (uit eigen moestuin), kort gekookt, geschild en in blokjes gesneden
restje gekookte broccoli van gisteren
halve flespompoen, geschild, in stukjes, gaar gestoomd
1 blikje linzen, afgespoeld en uitgelekt
3 zontomaatjes op olie, kleingesneden
knoflook
blaadjes verse tijm
vers gehakte peterselie
olijfolie
2 tl ras el hanout (specerijmengsel)
zout en peper
3 eetl edelgist
Verhit wat olijfolie en fruit de bosui, de bleekselderij en de wortel met de ras el hanout. Voeg een scheutje gekookt water toe en laat de groente tot bijna gaar smoren.
Voeg dan de courgettestukjes toe en laat eveneens zacht worden.
Schep alles in een ingevette ovenschaal, samen met de pompoen, de stukjes biet en de linzen. Even goed door elkaar scheppen.
Bak het kruimgehakt in wat olie in een koekepan, samen met een uitgeperst knoflookteentje en de fijngesneden zontomaat.
Meng dit bij het geheel in de ovenschaal.
Breng op smaak met peper en zout, edelgist en de tijmblaadjes en zet het ongeveer 15-20 minuten op 200°C.
Strooi er voor het serveren de peterselie over.
En, jippie, we kunnen vanavond buiten eten!